Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


O.O Érdekes... Egy szuperhős MELEG! :O

 

Barack Obama nemrég egy beszédében kijelentette, támogatja az egyneműek házasságát. Beszéde megihlette a DC Comics vezetőségét, és nagy elhatározásra jutottak. Bejelentették, hogy még idén júniusban leleplezik - már ismert - meleg szuperhősüket.

Superman, Batman, Catwoman netán Wonder Woman? Köztük lehet az a képregényhős, akiről nemsokára kiderül, saját neméhez vonzódik. 2006-ban már történt egy hasonló eset. De akkor egy kevésbé ismert karakter tért vissza hosszú szünet után, aki nem más, mint Batwoman. Ő az első leszbikus szuperhős a DC Comics történetében. A döntés annak érdekében született, hogy a képregény világon belüli karaktereik különbözőségét szélesebb skálán tudják bemutatni.

A mostani elhatározás Barack Obamá-nak köszönhető. "Úgy kell viselkedni másokkal, ahogy mi is szeretnénk, hogy velünk viselkedjenek" - mondta. Az elfogadásról tartott beszéde megihlette Dan DiDio-t, a DC kiadó egyik vezetőjét. Már régóta gondolkoznak azon, hogy az egyik, eddig heteroszexuálisnak beállított hősük coming out-oljon.