Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminktippek barna szeműeknek *-*

 Igéző, barna szemed van? Csodálatos sminkelési lehetőség, figyelj!

Az univerzális színek

A barna színnek nincsenek ellentétes vagy kiegészítő színei. Ez azért van, mert a barna valójában minden szín kombinációja. Más szóval a három alapszín (piros, kék, sárga) minden kombinációja és árnyalata megy vele, valamint a semleges színek is, mint a szürke, fémszínek, bőrszínek.

Tehát technikailag minden jól áll, de csak kísérletezéssel jöhetsz rá mely árnyalatok illenek hozzád a legjobban.

Nem jön be, íme egy másik!
Mályvaszínek
Az egyik legjobb sminktipp barna szemre a lila sminkpaletta. A legtöbb nő fél kipróbálni, mert természetellenesnek gondolja, pedig abszolút nem az. 

Ha mogyoróbarna vagy világosbarna a szemed, válaszd a világosabb mályvaszíneket, ha sötétbarna, a karakteresebb árnyalatokat. A por szemfestéket sötétíthetjük, ha nedves szivaccsal visszük fel.
Ez sem tetszik, Figyelj! Itt van még egy!
Neon vagy világos színek
Ezek a színek vadak és játékosak. Bátran próbáld ki a világos rózsaszín, neonzöld vagy neonkék árnyalatokat, csodálatosan kiemelik a barna szemet. Ráadásul 2011-ben nagyon trendi a neon úgy a divatban, mint a sminkekben is.
Túl színes, háát itt egy új!
Lilák és szilvaszínekA lilásbarnák, meleg szilvaszínek mindig jól mutatnak a barna szemhez. A füstös szemet mindig dobd fel egy kis meleg szilvaszínű árnyalattal, mert elegáns megjelenést kölcsönöz.
Nem igazán illik hozzád? Nyugi még vannnak ötleteim!
Zöld
Ha szereted a zöld szemfestékeket, szerencsés vagy, mert rettentően jól áll a barna szemhez. A khaki vagy fűzöld árnyalatok tökéletesen működnek a barnával. 

Az anyatermészet is ezt tanusítja, lásd a földet és a zöldeket. A zöld emelett játékos tekintetet eredményez. A neonzöld szemfesték vad és tündéri.
Nem szereted a zöldet? A kékkel hogy állsz?
Kék
Ha egy elragadó hűvös tekintetet szeretnél létrehozni, fesd kékre a szemhéjakat.

A világoskék élesen ellentétes az amúgy semleges barna szemmel, ezért működik ilyen jól. A tekintet így sugárzóvá, ugyanakkor pihentetővé válik.
Ez ugye jobban tetszik?!
Szempillaspirál
Miután megtaláltad az ideális szemfestéket, ne felejts el szempillaspirált alkalmazni. 

Ha a szemed mogyoróbarna vagy világosbarna, a szempillaspirál legyen sötétbarna. Ha sötétbarna a szemed, a fekete szempillaspirál csodálatosan fog állni!

Jó sminkelést!