Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szivárvány receptek...Nyamí *-*

 Szivárvány Muffin Recept

Alap:

  • 3 tojás
  • 200 g olvasztott Rama
  • 250 g kristálycukor
  • 300 g finomliszt
  • 4 dl tej
  • 3 tk sütőpor


Díszítés:

  • 3 ek olvasztott vaj/ Rama
  • 2 ek tejföl
  • 600 g porcukor, átszitálva
  • kék ételfesték
  • színes csíkos gumicukor


Elkészítés
  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. Kis idő után beleöntjük a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport és a tejet is. (Egyéb hozzávalókat jobb nem beletenni, mert a vajkrém miatt, így is nagyon ízes lesz, nem kell a tésztának is tömény édesnek lennie.)
  3. A muffinformába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával, majd betesszük őket sülni a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Közben elkészítjük a vajkrémet (ez már tuti recept, és végre hófehér is lesz!). Az olvasztott vajat felverjük a legnagyobb fokozaton, legalább 10-15 percig keverjük, ez kicsit unalmas lesz, de így érjük el a kívánt fehérséget. Hozzáadjuk a tejfölt, és még 10-15 percig maxon keverjük. Közben gondosan átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan hozzáadjuk a vajhoz. Előbb-utóbb a kotyvalék kezd besűrűsödni és kifehéredni, az íze is isteni lesz. Ha a krém nem elég sűrű, adjunk hozzá még porcukrot, esetleg tejfölt, de vajat semmiképp!
  5. Ha a muffinok megsültek, kivesszük őket, és konyharuhán hagyjuk kihűlni (amíg meleg, tilos díszíteni!).
  6. Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a vajkrémet, és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét. Csínján bánjunk a festékkel, mert egészségtelen, és az íze sem a legjobb.
  7. Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjuk pár perceg, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.
  8. Tálalás előtt pihentessük pár órát, hogy a vajkrém megszilárduljon, és ne szóljunk a kicsiknek, hogy hova rejtettük, mert le fogják lopkodni róla a gumicukrot (az öcsém is ezt tette ).
sütési hőfok: 
180°C
költség: 
700 Ft
költség egy főre: 
88 Ft



Szivárványos színes muffin recept

hozzávalók 12 főre
 
  • 1 és 3/4 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3/4 bögre tej
  • 1/3 bögre napraforgó olaj
  • 2 db tojás
  • 4 db ételszínezék (piros, sárga, kék, zöld)
  • 1 cs sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés
  1. A száraz összetevőket elkeverjük, majd a 2 db tojást beleütjük. Ezután a bögrébe a tejet 3/4-ig öntjük, majd rá az olajat. Az egészet összekeverjük.
  2. 6 db tálkába rakjuk a masszát (nekem pont kijött 6-ra a merőkanállal). Mindegyikbe csepegtetünk egy kevés ételszínezéket a szivárvány színei szerint ugyebár, ha nem elég intenzív a szín, lehet még bele rakni. :) Narancs színt a piros és sárga keverékéből, lilát a kék és piros keverékéből állítjuk elő.
  3. Szép sorjában (lila-kék-zöld-sárga-narancssárga-piros) belekanalazzuk a muffinpapírba (vagy muffinsütőbe) a tésztát.
  4. A sütőbe rakjuk, megsütjük. 12 darab lesz belőle.
sütési hőfok: 
180°C



Szivárvány torta

p7180111.jpg

 18 cm átmérőjű tortaformában készült, 26 centis formához mindenből dupla mennyiséget használjunk


7 db tojás, 7 ek cukor, 7 ek liszt, sütőpor, sárga, zöld, kék, piros ételfesték, színes cukrok és kb 6 dl tejszín habnak, vaníliás cukor, zsírpapír

Kicsit macerás, mert  színenként ajánlott külön külön egy tojásos piskótákat kisütögetni, hogy egyforma vastag piskóta lapokat kapjunk. A  zsírpapírt belecsatoljuk a formába és 1 tojásos színezett piskótákat kisütjük. Ha kihűlt összeállítjuk vaníliás cukorral édesített tejszínhabbal a színeket és hagyunk annyit, hogy oldalát, tetejét is be tudjuk vonni. Színes cukorral díszítjük.